23 de marzo de 2011

AT HOME (el bacallà de la Marcel.la) IV

 INGREDIENTES: 

- 4 talls bons de bacallà remullat
- 1 albergínia maca, 1 pebrot roig
- 1 ceba, 3 tomàquets, llorer
- 2 grans d´all, julivert
- 20 ametlles torrades, 1 nyora
- 1 got d´oli d´oliva verge, sal, un xic de sucre, farina i un raig de vi dolç



  Amb l´oli roent fregirem el bacallà remullat, ben assecat amb un drap i lleugerament enfarinat. Amb l´oli que ens queda, hi sofregirem la ceba, el pebrot i l´albergínia.
 A mig coure afegirem els tres tomàquets pelats i rallats, i deixar sofregir fins que quedi ben confitat. Un cop tenim el sofregit ben melós, hi posarem una picada feta amb all, julivert, ametlles torrades, la nyora prèviament fregida i un raig del vi dolç. Deixarem que arranqui el bull lentament fent xup xup durant uns cinc minuts. Tot seguit, amb l´ajut d´una batedora, ho triturarem.
En una cassola de fang i posarem el sofregit, al damunt els talls de bacallà ( que havíem fregit i reservat ). Ara es el moment de cobrir el bacallà amb el all i oli de codony.
-All i oli de Codony-
     - 1 codony gran, 3 alls, 1/4 de litre d´oli i sal.
 Comencem per coure el codony al forn. Una vegada cuit el pelem i de la polpa en fem puré. Piquem tres alls al morter  amb sal, hi afegim el codony i mentres tirem oli a poc a poc ho anem treballant fins que quedi ben lligat.
 Tirar pel damunt del bacallà el all i oli, i posar-ho a gratinar al forn fins que quedi doradet.
És un plat molt saborós i nutritiu que de ben segur hos agradarà!
                                                                                                          
                                                                                                  Marcel.la.







Esta es una receta que ella misma elaboró con los años. Toda ha sido escrita por ella, por eso he querido escribirla en el idioma original.
Es una receta exquisita! Además ella la prepara con ese sabor de toda la vida, en su fuego de leña... que aparte de que los platos saben de otra forma,y mucho mejor, es preciosa...

3 comentarios:

  1. Inclús als qui no ens agrada el peix!!!
    Està boníssim!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  2. mmm con esos colorcitos y esas ganas de verdad que dan ganas de probar la receta!

    muy bien ramon!

    mua!

    ResponderEliminar
  3. Thank you very much! I´m happy that you like my blog;) I register to your blog, i love the fashion and USA! Good job!

    ResponderEliminar